Přeskočit na obsah

Praha nesmí uzavřít smlouvu na veřejné osvětlení. ÚOHS pozastavil soutěž

Štítky:

Antimonopolní úřad vydal minulý týden předběžné opatření, kterým zakázal uzavřít smlouvu na provoz a údržbu veřejného osvětlení v Praze. Stalo se tak na návrh Sdružení pro údržbu osvětlení v Praze vedeného firmou ID Stavby group. Úřad nyní posoudí, zda Praha měla oprávněné důvody k vyloučení našeho klienta ze soutěže. Ten nabídl za splnění zakázky nejlepší cenu, která se ovšem městu zdála příliš nízká.

Vzhledem k tomu, že Úřad po předběžném posouzení obsahu návrhu navrhovatele získal pochybnosti o souladu úkonů a postupů zadavatele se zákonem v zadávacím řízení, a to zejména, zda zadavatel při posouzení nabídky navrhovatele z hlediska případné mimořádně nízké nabídkové ceny postupoval v souladu se zákonem, rozhodl Úřad v rozsahu nezbytném pro zajištění účelu řízení o předběžném opatření uvedeném ve výroku tohoto rozhodnutí tak, aby smlouva na plnění veřejné zakázky nebyla uzavřena dříve, než bude případ řádně prošetřen, případně než bude zjednána náprava.

Další podrobnosti k případu jsme uveřejnili dříve, vydání předběžného opatření komentovala rovněž média.

Přihlaste se k odběru článků. Jednou za čas pošleme výběr těch nejzajímavějších.

sdílejte článek
Martin Kovařík

Martin Kovařík

Partnerem INDOC od roku 2002, ve veřejných zakázkách od roku 1997. Praxi zahájil ve státní správě, kde přezkoumával postupy zadavatelů veřejných zakázek. Také díky tomu se specializuje především na zadávací proces a obranu proti nepravostem ze strany zadavatelů. Krok za krokem provádí klienty úskalími jednotlivých tendrů tak, aby jejich nabídky měly co největší šanci na úspěch. Jeho doménou je argumentace, zejména tam, kde je nutné obhájit pozici klienta v zadávacím řízení. Absolvoval Stavební fakultu ČVUT v Praze.